Välkommen till Solbacken!

 
Solbacken Handelsområde ligger tre kilometer norr om Skellefteå centrum. Det är Sveriges första och Europas enda shoppingcentrum helt byggt i trä. Här finns 23 handelsföretag fördelat på en yta av 35 000 kvadratmeter. 

Solbacken har vunnit flera priser och bland annat tilldelats tidningen Markets utmärkelse för populäraste handelsområde 2011. Butikerna Jysk och Lekia är våra nyaste tillskott på området. 

Läget utmed E4:an och närheten till city har gjort Solbacken till ett attraktivt handelsområde för både volymhandel och konfektion. Sammantaget ger Solbacken ett modernt uttryck med goda förutsättningar till fortsatt positiv utveckling. 
 
Etablera på Solbacken Handelsområde
 
Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats med ovanligt bra förutsättningar för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. 

Med omväxlande årstider, rika naturtillgångar, korta avstånd och en starkt rotad kultur av kreativitet, entreprenörskap och jämlika möten skapar vi tid och utrymme att växa genom det kanske allra mest värdefulla: våra egna och varandras idéer.

Skellefteå har cirka 72 000 invånare i kommunen varav 33 000 invånare i tätorten. Läget mellan Umeå i söder och Piteå/Luleå i norr skapar ett stort upptagningsområde vilket sedan Solbackens etablering 2005 och under växande konkurrens visat sig vara tillfredställande.  

Tillgänglighet
 
Det ska vara enkelt att besöka Solbackens Handelsområde.

Det erbjuds fria parkeringsplatser, området är lättillgängligt och nås enkelt med både bil, buss, cykel eller till fots. 
 
 
Prisbelönt handelsområde
 
• 2008 utnämndes området med utmärkelsen ” Utmärkt Modernt Träbyggande"
av Nationella Träbyggnadsstrategin.
 
• 2011 utsågs området till ”Populäraste Handelsområde” av branschtidningen Market.se tillsammans med researchföretaget GFK.
 
• 2013 får Solbacken Handelsområde toppbetyg av besökarna och rankas på en tredje plats i ”Sveriges Köpcentrum 2013”, en rapport genomförd av Market.se tillsammans med researchföretaget GFK.

Solbacken Handelsområde har även fått stor uppskattning för sin arkitektur och har med dess karaktäristiska träklädda fasader bidragit till utvecklingen av träbyggandet i Sverige.
 

Fakta Solbacken Handelsområde

 
Området har idag 35 000 kvm butiksyta

Beläget 3 kilometer norr om Skellefteås centrum

500 parkeringsplatser

Idag finns totalt 23 butiker

3:e plats i Sveriges Köpcentrum 2013 av tidningen Market

 

Lediga lokaler


Är du intresserad av lediga lokaler? Kontakta Gustav Pokorny på Herde förvaltning.E-post: gustav.pokorny@herdeforvaltning.se
Telefon: 070-937 17 54
 

 

Styrelse


Jyrki Kyllönen, Arken Zoo (ordförande)
jyrki.kyllonen@arkenzoo.se

Robin Björkstrand, Opus Bilprovning
robin.bjorkstrand@opusbilprovning.se

Åke Persson, ICA Maxi
ake.persson@maxi.ica.se

Lotta Persson Hunesjö, Apoteket
lotta.hunesjo@apoteket.se

Robert Lövgren, Lekia
r.lovgren@lekia.se

Emmi Wahlström, Herde Förvaltning
emmi.wahlstrom@herdeforvaltning.se
 

 

SOLBACKEN HANDELSOMRÅDE

Solbacken har vunnit flera priser och har tilldelats tidningen Markets utmärkelse för populäraste handelsområde 2011.

Området omfattar över 30 000 m2 fördelat över drygt 20 butiker med kompletterande utbud. Läget utmed E4:an och närheten till City (3 km) har gjort Solbacken till en attraktiv handelsplats för både volymhandel och konfektion.

ÖPPETTIDER

Vardagar
Lördagar
Söndagar
10 - 19
10 - 16
11 - 16

Tider för röda dagar och
helgdagar hittar ni här.

Se respektive butik för
individuella öppettider.

VÅRA BUTIKER

Solbacken Handelsområde
Varugatan
931 31 Skellefteå

E-post: info@solbacken-skelleftea.se